tirsdag 20. desember 2011

Å lage gluten- og melkefrie julekaker!

Det er ikke alltid så enkelt å lage kaker for den som ikke er så flink på kjøkkenet. Å da tenker jeg mest på meg selv.

Men i går skulle jeg være så flink å lage gluten- og melkefrie julekaker for min mors skjyld. Gjorde bare som i oppskriften, bare byttet ut vanlig mel med glutenfritt og brukte melkefritt smør. Burde være en bankers det???

Nei, da! Deigen var bløt, og når kakene kom ut av ovnen smuldret de bort som sand. Ble noe hardere når de ble kalde, men skulle ikke ha for mye klemming av fingrene før de igjen smuldret mellom dem. Men smakte godt og ser gode ut:


Sånn i utganspunktet er det bare til å bytte ut vanlig mel med glutenfritt, melk med soyamelk/kokusmelk ol. Melkefritt smør er i dag helt vanlig i butkken.
Rema 1000 har utrolig mange produkter etter hvert, som erstatter for dem som er allergikere, og til en rimeligerer pris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar